Spelvarianter hos ATG

I denna artikel ska vi på Travspelaren.com lite snabbt gå igenom de olika spelvarianter hos ATG. Väl mött!

V75

Kungen av alla spelen, den stora mästaren som omsätter mest inom hela travsporten är V75. Vill du vinna dom stora pengarna så är det V75 du ska inrikta dig på.Spelvarianter hos ATG

Omsättningen varierar men oftast ligger den på cirka 70 000 000:- och V75 avgörs varje vecka på lördagarna. I spelet V75 så avgörs 7 lopp där det gäller för dig att pricka in vinnarna på. Men för att få ta del av V75 miljonerna så behöver du inte 7 rätt utan minst 5.

Så räknar man kostnaden för ett system.
För att räkna ut kostnaden i ett V75 system så gångrar du antalet hästar i varje lopp med varandra.

5x5x3x1x1x2x2 = 300
Sedan så delar du med 2 300/2 = 150

Anledningen till att man delar med 2 är att radpriset på V75
endast är 50 öre. Om radpriset hade varit 1 krona så hade kostnaden istället blivit 300 kronor.

V65

Avgörs numera på söndag,måndag,tisdag,torsdag och fredagar. Det här ett spel precis som V75 med Dagens dubbel spelet i dom två sista loppen. Skillnaden mellan detta spel och V75 är omsättningen som är mycket lägre, radpriset som är en krona istället för 0,50 öre och det är 6 lopp där man måste ha minst 5 rätt för att vinna.

V5

Är spelet som avgörs dagligen och omsätter cirka 4 miljoner. Dagens dubbel är ett oerhört populärt spel där det gäller att pricka in vinnaren i två lopp. Oddsen varierar beroende på vilka kombinationer spelarna spelat på.

Precis som i vinnarspelet så kommer oddsen att svänga upp och tills startbilen rullar.
Dagens dubbel loppen avgörs varje dag på rikstotoloppen V65,V64 eller V75 och det är alltid om två sista loppen.

Dagens Dubbel

Är spelet som avgörs dagligen och omsätter cirka 4 miljoner. Dagens dubbel är ett oerhört populärt spel där det gäller att pricka in vinnaren i två lopp. Oddsen varierar beroende på vilka kombinationer spelarna spelat på. Precis som i vinnarspelet så kommer oddsen att svänga upp och tills startbilen rullar. Dagens dubbel loppen avgörs varje dag på rikstotoloppen V65,V64 eller V75 och det är alltid om två sista loppen.

Vinnarspel

Vinnarspelet är en av de spelvarianter hos ATG som spelas i varje enskilt lopp. Här gäller det att pricka in vinnaren i ett enda lopp. Detta gör att vinnar spelformen är en av dom bättre spelen man bör hålla sig till, att man bara behöver få in ett enda lopp, gör att man vinner oftare än i andra spel, det enda spelet där man bör vinna oftare är i plats spelet.

För att bli en bra vinnar spelare så krävs det att man sett och ser många lopp och skapar en känsla för när en häst har ett bra odds i relation till vinstchansen. I vinnarspelet hittar man ofta överspelade favoriter och då är det bara att leta sig till en annan häst som har blivit bortglömd.

När du anser att en häst är överspelad på vinnarspelet så är det alltid överodds på någon annan.

För om favoriten odds pressas neråt så kommer dom andra hästarnas odds att gå upp. Eftersom oddset följs upp eller ned beroende på om hur många som spelat på hästen så är det alltså spelarna som bestämmer oddsen. Desto mer spel på en häst dest lägre odds. Vinnarspelet delas ut i form av en stor pott och för varje satsad hundring så betalas 80 kronor tillbaka till spelarna.

Den vanliga spelaren spelar ofta på hästar med höga odds och skojiga namn, en spelstrategi som intehåller i längden. Många gånger kan favoriten vara ett bra spelobjekt på vinnarspelet, men en sak man ska titta efter innan man lägger sitt vinnaspel är vad platsoddset står i, eftersom det faktiskt händer att det är högre eller samma som vinnaroddset och då finns det bara en sak att göra, satsa sina pengar på plats spelet.

Plats

När man spelar plats så spelar man i ett enskilt lopp och där det å gäller att välja en häst som minst kommer att hamna på 3:e platsen för att du ska vinna. Ett mycket bra spel med hög vinstchans där din häst får bli 1,2 eller 3:a för vinst. Plats spelets omsättning brukar ligga strax under vinnaromsättningen och är alltså en av spelvarianter hos ATG som finns.

Missa inte vår spännande artikel om Elitloppet!